Benvinguts

Aquest és un espai dedicat a l'assignatura de Mitjans i Recursos Tecnològics en el procés d'Ensenyament Aprenentatge a Educació Primària.

Es tracta d'un diari de pràctiques on aniré afegint tot allò que anem fent al llarg del curs.


lunes, 14 de enero de 2013

Proposta d'activitat: EDMODO

Bon vespre guapures :)
durant les vacances de nadal no tot ha estat menjar torró i rem per a tornar a donar la benvinguda a un feliç any nou... S'acosten els examens finals i encara tenim molta tasca per a fer, em falten hores!!

Però bé, avui us parlaré sobre EDMODO.


 Es tracta d'una plataforma social educatica gratuita que ajuda a compartir opinions i coneixements entre mestres i alumnes. És molt fàcil crear-se un compte, tan per al professor com per a l'alumne. Demana un nom d'usuari i clau d'accés. A més, també et fa indicar el teu nom real i una adreça electrònica. També pots elegir una imatge de perfil i una URL per a que els companys puguin localitzar el teu perfil amb més facilitat.
Per una altra banda, et dóna l'opció de classificar-te segons els teus interessos o l'àrea que treballaras, en el nostre cas seria l'àrea de Social Studies.

D'aquesta manera, EDMODO permet crear una aula virtual on els alumnes i professors interactuen a través de la xarxa, en un entorn pricat i tancat. Un dels seus principals avantatges és el seu fàcil funcionament, ja que aquest és semblant al d'altres xarxes socials que estem tan avessats a utilitzar, com per exemple facebook o twitter.

Existeixen tres tipus de perfils:

- Professorat: Serà l'encarregat de crear els grups i administrar-los. Pot pujar arxius, crear esdeveniments, realitzar Quiz, posar qualificacions, etc.

- L' alumnat: Només es podra unir als grups sempre que conegui el còdig d'accés d'aquests. Podrà descarregar-se arxius, consultar esdeveniments, contestar les Quiz, etc.

- Pares i mares: Podran tenir accés a EDMODO amb el còdig per a pares que correspongui al dels seus fills. Així podran consultar les activitats que realitzen els seus fills a més de posar-se en contacte amb el professor/a a través de la plataforma.

  • Com ho faries per a integrar el PLE (Personal Learning Enviroment) de l'alumne en l'entorn Edmodo?
L'emodo ha d'integrar els components del PLE:
- Gestió de la informació
- Connexió amb altres
- Generació de continguts

Considero que aquest recurs es podria integrar fàcilment a la metodologia dels mestres a l'hora de dur a terme els processos d'ensenyament-aprenentatge de continguts cap als seus alumnes.
Seria una bona manera d'incentivar la interactivitat entre el grup classe, a més d'estar en contacte amb les TIC.

En primer lloc, crearia el meu grup on hi agregaria els comptes dels meus alumnes i a través d'esdeveniments els hi aniria dient quines són les tasques a realitzar. També utilitzaria el calendari per tal de recordar-les-hi quina és la feina diària que han de fer.

Això es tot, que passeu una bona setmana!

No hay comentarios:

Publicar un comentario