Benvinguts

Aquest és un espai dedicat a l'assignatura de Mitjans i Recursos Tecnològics en el procés d'Ensenyament Aprenentatge a Educació Primària.

Es tracta d'un diari de pràctiques on aniré afegint tot allò que anem fent al llarg del curs.


domingo, 30 de septiembre de 2012

PRÀCTICA I.

Poc a poc i bona lletra, LET'S GO!

Aquesta passada setmana ja tocava tornar a la rutina després de passar unes grans vacances d'estiu.
Just passat l'equador de la carrera ens esperen noves assignatures per a aprendre d'elles i seguir ampliant els nostres coneixements. Aquests ens permetran ser cada vegada més competents en relació a ser capaços de donar una classe real a nins d'Educació Primària. D'entre aquestes assignatures, hi trobam la nostra:

Mitjans i Recursos Tecnològics en el procés d'E-A a l'Educació Primària.

El passat dimarts, 25 de Setembre, vam tenir la primera classe en grup gran on la professora ens va presentar l'assignatura. Ens esperen uns mesos de molta feina individual i diària, així com també tasques grupals. L' única cosa que em va asustar una mica fou saber que no tendrem possibilitat de presentar-nos a la convocatòria de Setembre. Llavors, tocarà anar poc a poc i bona lletra i sobretot no deixar les tasques pel darrer moment!

La primera classe pràctica la tinguerem el passat divendres, 28 de Setembre. La nostra tasca consistia en organitzar el nostre entorn personal d'aprenentatge per mitjà de diversos recursos.

D'entre les activitats a realitzar, la que menys esforç em va donar va ser crear un compte de Twitter. Ja que fa bastant de temps que conec aquesta xarxa. Emprarem el hastag de l'assignatura #22122g3 per anar avisant, per exemple, cada vegada que facem una entrada al blog o també per crear un espai per a penjar links de webs d'interés relacionats amb l'assignatura. Així tota la classe, a través de l'eina paperli, que s'alimenta del hastag de l'assignatura, podrem consultar aquests espais d'interés quan volguem.

La novetat més gran va ser descobrir l'eina SymbalooEDU. Penso que és realment eficaç i pràctica. Permet crear diferents webmix on s'hi poden anar afegint blocs que et conduiran directament a la web on vols anar sense haver d'anar cada cop a cercar la seva direcció URL. Nosaltrem hem hagut de crear dues webmix, una personal i l'altre acadèmica.

La meva webmix personal és aquesta:


I la webmix acadèmica:


Els criteris que he seguit per crear aquestes dues webmix han estat: incloure a la pipella acadèmica aquelles eines que faig més servir en relació al treball de l'UIB, com per exemple UibDigital. I, a la pipella personal hi he afegit aquelles eines que faig servir durant el meu temps lliure o a nivell personal, com per exemple facebook.

Per una altra banda, vam haver de respondre un qüestionari per a ajudar a una atl.lota (Antònia Marín) que està fent una tesi doctoral per veure quines són les eines que més empram els joves actualment. 

Després de realitzar-lo em vaig adonar, en primer lloc, que em queda molt per descobrir dins el món de les noves tecnologies, ja que vaig llegir noms que desconec completament. I, per una altra banda, em va servir per reflexionar en el temps que dedico a la setmana a estar conectada a Internet, ja sigui a través del portàtil o del mòbil. És increïble la rapidessa en que les noves tecnologies avancen i la influència que provoquen aquestes dins el nostre dia a dia. Si ara mateix demà obrissim els ulls i desaparagués tot allò relacionat amb els noves tecnologies, crec que a més d'un li pegaria un telele.

I sorprèn, sorprèn moltíssim veure que fa quasi 10 anys la meva vida no estava tant digitalitzada, i com ara pràcticament la darrera cosa que faig al dia és posar el despertador amb el mòbil, i la primera ja és agafar el mòbil i apagar el despertador quan sona. Després, automàticament miro el Twitter com si es tractés d'un diari matiner.

No cal oblidar però, que els extrems no són bons. Així que el que espero d'aquesta assignatura és poder aprendre a anar més enllà de tot lo bàsic que sé d'aquest món, a no quedar estancada en el que ja sé i poder anar cada vegada una mica més lluny, avançar. Descobrir noves eines, recursos i tècniques per a millorar el meu aprenentatge.

Per acabar, espero poder en un futur fer que la meva feina sigui més eficaç gràcies al que vam aprendre a primer curs amb l'assignatura de TIC i el que em queda per aprendre gràcies a aquesta. I a més, deixar clar als meus futus alumnes que, dins el segle XXI que ens ha tocat viure, és inevitable no estar en contacte amb les noves tecnologies però no hem d'oblidar la importància que té saber emprar-les sense abusar d'elles i, sobretot, fer un ús correcte d'aquestes per a que ens ajudin a aprendre a aprendre amb elles, com amb qualsevol altre mitjà.